Lax med knäckebröd

Serverar: 4 portioner

Krispigt gott med en svag smak av citron

Ingredienser

  • 4 st laxfilé
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 2,5 dl knäckebröd
  • 2 msk smör
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 0,5 st gul lök(ar)
  • 0,5 dl persilja
  • 4 msk dill
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk citronskal, rivet (går också bra med citronsaft)
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 175º. Spreja en bakplåt med olja. Salta och peppra laxfiléerna. Blanda det krossade knäckebrödet med smält smör, vitlök, lök, kryddörter och citronskal. Salta och peppra efter smak. Bred knäckebrödsblandningen på laxfiléerna och stek dem i ugnen i cirka 15 till 20 minuter.
    2. Receptet kommer från ”I love Knäckebröd” av Art Smith (ICA Bokförlag)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben