Lax med korrianderpesto och tagliatelle

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt bjöd en grekisk väninna på vid tillfälle och gillar man korriander är denna pesto beroendeframkallande. Blir det något över brukar jag gratinera musslor i skal med lite av peston på och riven parmesan. Mycket gott!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer med en skinnsidan kvar
  • 2 msk solrosolja
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • 1 pkt tagliatelle
  • Pesto
  • 1 generös kruka färsk korriander
  • 2 msk pinjenötter
  • 50 g riven färsk parmesan
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 0,75 dl solrosolja
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Börja med peston; Klipp ner korriandern i en mixer med stjälkar och allt. Tillsätt pinjenötter, parmesan, pressad vitlök och kör mixern. Tillsätt oljan i en tunn stråle medans mixern går. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka pastan enligt förpackningen.
    3. Pensla laxen med solrosolja på den skinnfria sidan. Salta och peppra. Hetta upp en gjutjärnspanna med en rejäl skvätt solrosolja i tills den blir rykande het. Lägg i laxen med skinnsidan ner och stek den hårt. Skinnsidan skall bli svärtad. laxen skall vara nästan lite rå precis i mitten men svart på undersidan. Täck eventuellt med ett lock en kort stund för att få den tillagad runt om.
    4. Lägg upp laxen i mitten på tallriken med tagliatelle på en sida och en klick pesto på den andra. Dekorera med en citronskiva och gärna en färgglad grönsaksblandning.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    StaffanRe 5 mars 2011

    Din korianderpesto gjorde verkligen skäl för uttrycket beroendeframkallande, helt fantastiskt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben