Lax med kräft- och fetaostfyllning

Serverar: 4 portioner

Festlig lax med läcker fyllning och god örtsås.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 75 g fetaost
  • 170 g kräftstjärtar
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Örtsås
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • Dill
  • Citron
  • Servering
  • Kokta grönsaker
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Putsa laxbitarna och skär en skåra på längden mitt i varje laxbit. Lägg bitarna i en smord ugnsform. Mosa fetaosten med en gaffel. Hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda fetaost, kräftsstjärtar, majonnäs, créme fraiche och dill. Salta och peppra. Fördela fyllningen i laxen och sätt in mitt i ugnen 10-12 minuter.
    3. Örtsås: Blanda vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka upp. Klicka ner créme fraiche och låt koka ihop 10-15 minuter. Vispa ett par gånger under tiden. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslök och dill och klicka ner smöret. Låt koka upp.
    4. Servera laxen med örtsås, potatis och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben