Lax med limeris

Serverar: 2 portioner

Min favorit laxrecept så gotttt

Ingredienser

  • 1,5 dl långkornigt ris
  • 100 g matlagningsgrädde
  • 2 msk färskost
  • 3 msk torrt vitt vin
  • 1 msk medelstarksenap
  • 1 msk honug
  • salt
  • citronpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • vegetabilisk olja till ugnsformen
  • 2 frusna laxfiléer
  • ½ lime
  • Instruktioner

    Koka riset. Värm ugnen till 175 °C . Blanda grädde, färskost, vittvin, senap, honug, dill och lite salt och peppar och lägg detta i en oljad ugnsform. Torka laxfiléerna torra, lägg dem i formen och ställ in allt i ugnen i 25 min . Skala tunna skivor av limen och skär dem i strimlor. Pressa saften ur limen. Blanda riset, limeskalet, limesaften , salt och citronpeppar i en skål . Servera limeriset med laxen och såsen och dekorera med den hackade dillen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben