Lax med limesås och rotfrukter i ugn

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

En bra fiskrätt för 2 personer

Ingredienser

  • 2 laxfiléer à 125 g (frysta, tinade går bra)
  • citronpeppar efter smak
  • torkad rosmarin efter smak
  • 1 dl smetana, turkisk yoghurt el. crème fraiche
  • 1 pressad lime
  • 1 msk honung
  • cayennepeppar efter smak
  • lite salt
  • 1 msk olja
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 2 palsternackor
  • 2 medelstora morötter
  • 80-100 g kålrot
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop en sås av smetana/yoghurt/crème fraiche, lime, honung, cayennepeppar och lite salt. Ställ kallt i kylskåp medan du gör resten. Skär rotsakerna i stänger (ca 2 cm tjocka) och gnid med olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Baka i ugn i 25-30 min. Känn efter med sticka att rotsakerna är mjuka. Krydda laxen med citronpeppar och rosmarin efter smak och låt den stå med i ugnen 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben