Lax med lingon och viltfond

Serverar: 4 portioner

Denna rätten rekommenderas verkligen !

Ingredienser

  • 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 gr. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, t ex haricots verts, och gärna rårörda lingon

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben