Lax med löjromsfärskost

Serverar: 4 portioner

Enkelt och toppengott recept som passar lika bra till fredagsmyset och det vita vinet som en helt vanlig vardag! Gott att servera med ugnsbakad potatis.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 250 g kantareller
  • 1 pkt (140 g) bacon
  • 100 g naturell färskost
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • 50-70 g löjrom
  • Salt
  • Peppar
  • Citrusolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnen ca 10 min tills det är riktigt krispigt. Låt svalna och smula i bitar.
    2. Rör samman färskost och crème fraiche, vänd ner löjrom och ställ kallt.
    3. Stek svampen i smör och blanda med baconet. Krydda laxen med salt och peppar och stek i smör på medelvärme ca 5 min/sida.
    4. Servera med färskosten, bacon/svamp röran och droppa citrusolja över laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben