Enkelt och toppengott recept som passar lika bra till fredagsmyset och det vita vinet som en helt vanlig vardag!
Gott att servera med ugnsbakad potatis.
Ingredienser
600 g laxfilé
250 g kantareller
1 pkt (140 g) bacon
100 g naturell färskost
½ dl lätt crème fraiche
50-70 g löjrom
Salt
Peppar
Citrusolja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnen ca 10 min tills det är riktigt krispigt. Låt svalna och smula i bitar.
Rör samman färskost och crème fraiche, vänd ner löjrom och ställ kallt.
Stek svampen i smör och blanda med baconet.
Krydda laxen med salt och peppar och stek i smör på medelvärme ca 5 min/sida.
Servera med färskosten, bacon/svamp röran och droppa citrusolja över laxen.