Lax med löjromsröra

Serverar: 8 portioner

Festlig förrätt. Kapris på laxen är en ny smakkombination och en fullträff!

Ingredienser

  • 400 g tunna skivor gravad eller rimmad lax
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 2 – 3 msk kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 250 g Kesella
  • 4 msk löjrom eller stenbitsrom
  • 4 dl sallat, t ex ruccola
  • Instruktioner

    Lägg ut laxskivorna på åtta tallrikar. Pressa över citronsaften. Strö över citronskal, kapris och hälften av gräslöken. Blanda resten av gräslöken med Kesella och rom. Lägg sallat på laxen och toppa med romröran. Servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben