Lax med medelhavssås

Serverar: 4 portioner

Servera laxen med såsen, citronklyftor, grönsaker och färskpotatis.

Ingredienser

  • 4 portionsskivor lax, ca 600 g
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • ½ påse saffran, ca 0,25 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Rör ut saffranet i lite av gräddfilen och rör ner resten. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan, salt och cayennepeppar. Låt såsen dra någon timme.
    2. Smält smöret och pensla laxen. Grilla den 3-4 min. på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    3. Servera laxen med såsen, citronklyftor, grönsaker och färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 16 september 2009

    Gott, men lite för mycket smak av lussekatt för årstiden. Passar bättre till vintern:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben