Lax med melonsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag älskar lax i alla dess former! Här serveras laxen med en fräsch melonsallad.

Ingredienser

  • 3 msk rapsolja
  • Saft av 1 lime
  • 2 msk finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 1 purjolök eller 1 rödlök
  • ½ galiamelon
  • 2 avokador
  • 12 cocktailtomater
  • Salt
  • Peppar
  • 4 laxfiléer
  • Rapsolja
  • 250 g fryst grön sparris
  • Instruktioner

    1. Gör en dressing av rapsolja, limesaft och finhackad dill. Salta och peppra.
    2. Strimla purjolöken eller klyfta rödlöken tunt. Ta bort skal och kärnor från melonen och avokadorna och skär i tärningar. Dela tomaterna.
    3. Blanda allt med dressingen och ställ åt sidan. Salta och peppra laxfiléerna och stek i rapsolja. Fräs också fryst grön sparris i oljan.
    4. Lägg laxen och sparrisen på ett serveringsfat med melonsalladen vid sidan om. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gilla-57 19 maj 2010

    Hej och tack för ett supergott recept, alla i familjen tyckte att det var en höjdare

    Relaterade Artiklar

    Somriga sallader
    Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben