Lax med mögelost och kaviar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min pappa lagade alltid den här laxen och alla i familjen tyckte den var super.

Ingredienser

  • 800 g filé av regnbågslax eller norsk lax
  • 1 gul lök
  • 100 g blåmögelost
  • 1 msk kalles kaviar
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg filén i en smord form med skinnsidan ner.
    2. Salta och peppra filén.
    3. Skär snitt i filén och fyll med kalles kaviar och hälften av mögelosten, resten av osten strös över hela filén.
    4. Skiva löken tunt och bred ut över filén.
    5. Sätt in i ugnen 200 grader i 20 minuter (30 min om filén är tjock).
    6. Häll över grädden och sätt in ugnen ytterligare 10min.
    7. Servera men kokt eller pressad potatis och valfria grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben