Lax med musselsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

God till lax

Ingredienser

  • 1 laxsida
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök
  • 1 - 2 klyftor vitlök
  • 2 burkar ( 225 g) musslor
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven ost (lagrad)
  • örtsalt
  • Instruktioner

    1. Grilla laxen i ca 20 min. Under tiden kokas potatis och musselsåsen tillreds.
    2. Hacka rödlöken smått och fräs den i oljan. Blanda i den pressade vitlöken, vitt vin, spadet från en burk musslor, grädde och buljongtärning. bland ned osten och låt den mjukna. Lägg i musslorna och låt de värmas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben