Lax med nöttäcke och limesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Enkelt och annorlunda

Ingredienser

  • 4 laxfiléer (500 g), skinnfria och portionsstyckade
  • Ca 20 cashewnötter, hackade
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ½ dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk majonnäs
  • 800 g potatis, kokt
  • 200 g sockerärtor, kokta
  • Salladsblad
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Ugnen på 250 grader
    2. Lägg laxbitarna ganska trångt i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper i botten.
    3. Blanda nötter, fett, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen. Baka den i mitten av ugnen tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis är genomstekt, 10-15 minuter.
    4. Blanda såsen. Servera den och fisken med potatis, grönsaker och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben