Lax med örttäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott! Lättlagat! Billigt!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax ( djupfryst )
  • 1 citron
  • Salt
  • 50 g smör
  • 2 kantfria skivor dagsgammalt ljust bröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • Sås
  • Smörolja
  • ½ finhackad lök
  • ½ dl vitt vin
  • ½ dl mellangrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill och persilja
  • 1 msk Knorr fiskkrydda
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken på ett eldfast fat och droppa citronsaft över och salta. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter. Smält smöret, smula ner brödet, tillsätt vitlöken och persiljan. Ta ut och täck laxen med blandningen. Ställ tillbaka formen i ugnen tills fisken är klar och täcket fått lite färg.
    2. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den sakta koka medan lax och potatis blir färdigt.
    3. Servera en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben