Lax med parmesantäcke

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

En god laxrätt som passar ypperligt till färsk pasta

Ingredienser

  • 400 g färsk laxfilé utan skinn
  • 150 g parmesanost
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 50 g färsk bladspenat
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugn 200 grader varmluft. Smörj en ugnssäker form. Krydda i botten med vitpeppar. Skölj bladspenaten och torka av den. Lägg alla bladen i botten av formen. Lägg på den hela laxfilebiten och salta och vitpeppra den lätt. Riv parmesanosten fint och lägg på på laxen som ett täckande täcke. Häll därefter grädden runt om laxen över bladspenaten
    2. In i ugnen i 30min. Laga under tiden till färsk tagliatelle eller önskad pasta.
    3. Vid servering, lägg upp pasta på tallrik, på toppen en bit lax och grädd/spenatsky.
    4. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben