Lax med pepparrotscrème grönsaksströssel samt bulgur

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det är också gott att blanda philiadelphiaosten med dijonsenap och fylla laxen med.

Ingredienser

  • ½ msk smör
  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 ½ msk riven pepparrot
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 4 portioner bulgur
  • 1 kålrabbi
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smörj en ugnsform (ca 25×30 cm) med smör. Skär laxfilé i 4 portionsbitar och skär en djup skåra på längden i varje bit. Lägg laxen i formen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar.
    3. Mosa ihop philadelphiaost med pepparroten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål. Fyll laxen med pepparrotscrème. Om allt inte får plats kan resten serveras vid sidan av.
    4. Skär zucchini och paprika i små tärningar (ca 5 mm) och fördela runt fisken i formen. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
    5. Koka bulgur. Skala och skär kålrabbi i stavar.
    6. Servera laxen med grönsaksströsslet, kålrabbistavarna, bulgurn och ev. pepparrotscrème vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben