Lax med pepparrotsskummig grön ärtsås

Serverar: 4 portioner

En god och vacker rätt med vårgrön sås till de rosa laxkotletterna.

Ingredienser

  • 4 fjärilskotletter av lax à 150 g
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl gröna ärter
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk konc hummerfond
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2-3 msk färsk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Koka upp ärter, vatten, vin och fond i en kastrull. Låt koka 1 min. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
    2. Vispa grädden och smaksätt med pepparroten. Vänd ner grädden i såsen vid servering.
    3. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 2 min per sida. Salta och peppra.
    4. Servera laxen med såsen, pressad potatis och ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben