Lax med pesto- och tomatröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Extremt snabbt, enkelt och jättegott! Även gott som matlåda på jobbet.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 250 g tagliatelle
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 soltorkade tomater
  • 5 tsk pesto
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Koka pastan enligt förpackningen.
    2. Klipp de soltorkade tomaterna i bitar och rör därefter ihop crème fraichen, tomatbitarna och peston i en skål.
    3. Ta ut laxen ur ugnen och lägg en klick av crème fraiche-röran på vardera laxfilé. Sätt in laxen i ugnen ytterligare ca 10 minuter så att röran blir varm. Servera tillsammans med pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    beca 16 mars 2012

    Suveränt god rätt, tack för receptet. Blandade i lite riven ost i smeten. Hade den som "fredagsmys" ikväll. Omtyckt av alla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben