Lax med risbollar

Serverar: 4 portioner

En kul middag, inte minst för sushi-nybörjaren. Snabbt, enkelt och gott!

Ingredienser

  • 250 g sushi- eller jasminris
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 dl sesamfrön, gärna både ljusa och mörka
  • 400 g rökt lax i tunna skivor
  • Sås
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 tsk wasabipasta
  • Tillbehör
  • Japansk soja
  • Limeklyftor
  • Sallad med rädisor
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Blanda det med vinäger och socker. Forma till bollar med vattensköljda händer och rulla bollarna i sesamfrön.
    2. Blanda samman såsen.
    3. Servera laxen med risbollar, wasabisås, soja, limeklyftor och sallad med rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben