Lax med saffransris

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Med lax kan man göra vardagen till en fest

Ingredienser

  • Ris
  • 1 gul lök
  • 4 msk smör
  • 1/2 g saffran
  • 4 port ris
  • Tomatsallad
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 plommontomater
  • ca 65 g purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • Lax
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 laxfiléer
  • 1/2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Ris: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret i en kastrull. Rör i saffranet och tillsätt mängden vatten och ris enligt anvisningen på risförpackningen. Koka klart under lock.
    3. Tomatsallad: Hacka persiljan. Skär tomaterna i tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Blanda tomater och purjo med olivoljan. Pressa i citronen och smaka av med salt och peppar, blanda i persiljan.
    4. Lax: Blanda kryddorna och krydda laxen. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
    5. Servera laxen med riset och tomatsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben