Lax med sherrysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lax mums

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 6-8 msk mild gorgonzola
  • 1 msk olja
  • ½ msk salt
  • 1 dl halvsöt eller halvtorr sherry
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 mrk smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader.Putsa laxfile'n fri från ben.Dela file'n i fyra delar.Lägg varje del med skinnsidan ner mot en skärbräda och gör ett snitt med en vass kniv längs fiskfile'n (dock ej för djupt),så att det bildas en ficka.Lägg bitarna i en smord ugnsfast form.Fördela osten i fickan på varje laxbit.Pensla med olja och salta.Sätt in laxen i mitten av ugnen 8-10min.Längre tid om laxen är tjock.Förbered såsen.Koka sherryn med buljongen tills hälften återstår.Tillsätt creme fraiche och koka ytterligare ett par min.Lägg i dillen. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben