Lax med surkål, sesam- och vallmofrön

Serverar: 4 portioner

Lägg en bit sesampanerad lax på en bädd av gräddkokt surkål. En riktig kålbädd!

Ingredienser

  • 4 bitar lax, ca 600 g
  • ca 2 dl sesamfrön
  • Smör eller matolja
  • 800 g surkål (antingen sådan du syrat själv eller från burk)
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vallmofrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Skölj surkålen i kallt vatten och krama ur den. Koka upp kålen i vitt vin och grädde. Krydda med vallmofrön, salt och peppar. Låt koka under lock 30 minuter, rör om då och då.
    2. Späd med vatten vid behov. Provsmaka! Om kålen känns för syrlig tillsätt lite socker tills den fått en balanserad smak.
    3. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck laxskivorna mot fröna så att de fastnar. Stek sedan skivorna tills de blivit gyllenbruna.
    4. Servera laxen ovanpå surkålen med kokt potatis och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben