Uppskattad festlax som är lätt att göra till kalas eller när man har många gäster. Behöver förberedas lite eftersom laxen ska ligga i lag 30 min.
Ingredienser
1½ kg laxfilé (ta bort skinnet)
Lag
1½ msk hackad gul lök
1 msk citronsaft
2½ msk olja
1 kryddmått grovmalen peppar
1 krm timjan
1 tsk salt
Tomatsmör
125 g smör
½ tsk salt
2 msk tomatpuré
Instruktioner
Skär laxen i 3 cm breda bitar
Lägg laxen på folie i en långpanna
Pensla fisken med lagen
Låt dra minst 30 min
Lägg sedan på ca 1/3 del av tomatsmöret ovanpå laxen
Sätt in i 275 graders ugn ca 10-15 minuter
Servera med kokt pressad potatis, haricots-verts.
Rostad flagad mandel över
Tomatsmör i en skål
Sallad