Lax med tomatsmör

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Uppskattad festlax som är lätt att göra till kalas eller när man har många gäster. Behöver förberedas lite eftersom laxen ska ligga i lag 30 min.

Ingredienser

  • 1½ kg laxfilé (ta bort skinnet)
  • Lag
  • 1½ msk hackad gul lök
  • 1 msk citronsaft
  • 2½ msk olja
  • 1 kryddmått grovmalen peppar
  • 1 krm timjan
  • 1 tsk salt
  • Tomatsmör
  • 125 g smör
  • ½ tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i 3 cm breda bitar Lägg laxen på folie i en långpanna Pensla fisken med lagen Låt dra minst 30 min Lägg sedan på ca 1/3 del av tomatsmöret ovanpå laxen Sätt in i 275 graders ugn ca 10-15 minuter
    2. Servera med kokt pressad potatis, haricots-verts. Rostad flagad mandel över Tomatsmör i en skål Sallad
    3. (Jag brukar ta lite mer av lag och tomatsmör)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben