Lax med varm myntatzatziki

Serverar: 4 portioner

Lax hör julen till, men jag tycker man kan äta den året runt

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • Tzatziki
  • 1 gurka
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 schalottenlök
  • olivolja
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 4 kvist(ar) mynta
  • Instruktioner

    1. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i centimetertjocka skivor. Fräs hackad vitlök och schalottenlök i olja i en panna eller kastrull. Tillsätt gurkan och därefter yoghurten. Salta och peppra. Blanda ner plockad mynta.
    2. Skär laxen i fyra bitar. Stek dem på båda sidor i en stekpanna och salta. Servera Tzatzikin i en djup tallrik med laxen på toppen. Garnera med några myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben