Lax och ostspett med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Paprikasåsen är även god till grillat kött eller fågel tex kycklingfiléer

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 125 g mozzarellaost
  • ½ kruka basilika
  • 1 citron
  • 1-2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Sås
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm kajenpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök i en kastrull. Häll över buljongen och låt det koka under lock 10 min. Mixa såsen slät med stavmixer eller mixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär laxen i ca 2x2 cm stora kuber. Skär osten i tärningar. Repa bladen från basilikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halver och skär citronen i tunna skivor.
    3. Varva lax, ost, basilikablad och citronskivor på 4 spett. Pensla spetten med olja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten på utegrillen, i grillpannaan eller i ugnen 5 min per sida.
    4. Servera de nygrillade spetten med såsen. Ris och en grön sallad passar bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben