Lax och pastasallad med dijonsenap

Gott!

Ingredienser

  • 500 g skinn och benfri gravad, kall eller varmrökt lax
  • 500 g pasta
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 1 gurka, i tärningar
  • 1 liter blandade salladsblad, delade
  • 200 g frysta sockerärtor
  • Ca 20 cocktailtomater
  • 0,5 dl citronmelissblad
  • 2-3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dressing
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 dl olivolja
  • Tillbehör
  • 10 grova portionsbaguetter
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop dressingen.
    2. Skär laxen i strimlor. Koka pastan och häll av vattnet. Blanda den med dillen och hälften av dressingen.
    3. Varva pasta, grönsaker och lax på ett stort fat. Strö över lite salt och peppar och häll över resten av dressingen.
    4. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben