Pastasallad med lax och citrondressing

Serverar: 4 portioner

God smakrik pastasallad.

Ingredienser

  • 500 g lax, skinn- och benfri
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm grovkrossad vitpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 280 g pasta vit fiber
  • 250 g förvällda broccolibuketter
  • 1 röd skivad paprika
  • 1 gul skivad paprika
  • 1/2 rödlök, i tunna klyftor
  • 1/2 gurka, urkärnad och skivad
  • 75 g rucola
  • 1 citron, i klyftor
  • Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 citron, rivet skal och saft
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber. Lägg dem i en stor plastpåse, tillsätt salt, socker och vitpeppar. Skaka runt bitarna i påsen och låt dem rimmas, ca 1 timme. Häll av vätskan, lägg fiskbitarna i ett durkslag och spola av dem snabbt med kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper.
    2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spola av pastan med kallt vatten. Låt den rinna av i durkslag.
    3. Blanda pastan med broccoli, paprika, rödlök, gurka och rucolasallat. Lägg upp på stort fat. Dekorera med citronklyftor.
    4. Hetta upp en stekpanna med olja och halstra laxkuberna runt om tills de får fin färg och är genomstekta, ca 2 minuter. Lägg upp på salladsbädden.
    5. Blanda gräddfil, olivolja, citronskal och saft i en skål och smaksätt med honung, salt och peppar. Smaka av.
    6. Servera dressingen till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bubbismamma 25 november 2012

    Fantastiskt god sallad! Valde att inte marinera laxen för barnens skull men den var ändå supergod! Hela familjen älskade den och vi ser redan fram emot nästa gång vi ska äta den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben