Lax och räkbakelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En festlig men ändå lättlagad förrätt.

Ingredienser

  • 8 skivor formbröd
  • Smör
  • 200 g rökt lax
  • 200 g räkor
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl lätt créme fraiche
  • 1 knippa dill
  • Salt
  • Peppar
  • Citron
  • Isbergssallad
  • Dillolja
  • Instruktioner

    1. Skär fyra centimeterbreda remsor av laxen och spara till garneringen. Tag också undan fyra räkor till garneringen.
    2. Hacka resterande lax och räkor fint och blanda med majonnäs, lätt créme fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
    3. Tag med ett glas ut åtta rundlar från brödskivorna. Smöra dem lätt, och fördela laxröran på varje rundel. Lägg dem på varandra två och två, och tryck till lätt. Rulla laxremsorna till fina rosor och sätt en på varje bakelse, stick en räka i rosen. Lägg varje bakelse på en bädd av isbergssallad och ringla lite dillolja runt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben