Lax- och räkbiffar inlindade i bacon

Serverar: 4 portioner

Goda biffar med krämig sås, ris och kokta grönsaker

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 400 g laxfilé
  • 150 g skalade räkor
  • 0.75 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 8 baconskivor
  • Smör att steka i
  • Sås
  • 2 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 msk svensk senap
  • 2 tsk pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Serverng
  • 250 g broccoli
  • 1 liten purjolök
  • Kokt ris
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Finfördela löken i en matberedare. Tillsätt laxfilé, räkor, salt och peppar och kör till en slät smet. Avsluta med att röra ner potatismjölet och låt smeten svälla 5 minuter. Forma 8 biffar av fisksmeten och vira en baconskiva runt varje. Stek biffarna i smör i en stekpanna.
    2. Blanda kaffegrädde eller matlagningsgrädde och Philadelphiaost i små klickar i en kastrull. Tillsätt senap, citron, salt och peppar. Låt allt småputtra några minuter under omrörning.
    3. Skär broccolin i buketter och purjolöken i breda bitar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten några minuter.
    4. Servera laxbiffarna med sås, kokt ris, kokta grönsaker och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben