Lax- och räkspett med lime och het thaisoppa

Serverar: 4 portioner

Så enkelt men så lyxigt! Underbara smaker som samsas i en och samma rätt.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 150 g oskalade räkor, MSC-märkta
  • 1 lime
  • ½ dl sweet chilisås
  • Salt
  • Thaisoppa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2 tsk riven ingefära
  • Olja till stekning
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 lime
  • 1 tsk grön currypasta (eller mer om man gillar starkt)
  • Eventuellt salt
  • Servering
  • Färsk koriander
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i lagom stora kuber och skala räkorna. Lägg i en skål och blanda runt med saften från limen, chilisås och lite salt. Låt gärna stå en stund i kylskåp och dra i marinaden.
    2. Hacka lök och vitlök och strimla citrongräset. Fräs allt i några matskedar olja tillsammans med ingefäran. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen, låt allt koka ihop i ca 15 minuter. Sila bort alla bitar och tillsätt kokosmjölk, saften från en lime och currypasta. Smaka av med salt. Låt allt sjuda en stund.
    3. Trä fiskbitarna och räkorna på spett och grilla på utegrillen eller i ugnen i 8-10 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är.
    4. Servera spetten till den varma soppan. Lägg i en klick yoghurt och toppa med färska korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben