Lax och räksymfoni

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

Förrätt bestående av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnera med löjrom..från programmet halv 8 hos mig

Ingredienser

  • Botten
  • 225g kavring
  • 75g smör smält
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 150 g rökt lax
  • 200 g räkor, skalade
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl purjolök strimlad
  • ½ dl dill finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Löjrom
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant.
    2. Ställ svalt. Blötlägg gelatinblad. Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt. Blanda crème fraiche, gräddfil, dill och purjolök. Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.
    3. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda i ett par skedar laxröra. Häll blandningen i laxröran och rör om väl.
    4. Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jeso 30 september 2011

    Är det gravad, alltså kallrökt lax eller varmrökt lax?

    mammis 1 oktober 2011

    Det var en bra fråga...har inte gjort denna rätten än, men skulle absolut tippa på att det är kallrökt...varmrökt lax tror jag skulle ta över alla andra smaker..hoppas du är nöjd med svaret Ha det bra...MVH camilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben