Lax och spenatformar

Det ser både trevligt ut och är lätt att servera gratänger i portionsformar.Och smidigt går det att svänga ihop dessa då vi " fuskat " med snabbvariant på sås.

Ingredienser

  • 1 kg kokt potatis
  • 50 g färsk spenat
  • 3 dl hollandaisesås
  • 2 msk kapris
  • 600 g varmrökt laxfilè
  • Garnering
  • 3 kokta ägg
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    Ugnstemperatur 225 grader. Skiva potatisen och fördela den i 4 smorda portionsformar, ca 7 gånger 13 cm. Skölj och fördela spenaten över potatisen. Ringla över sås och strö över kapris. Dela laxen i fyra lika stora bitar och lägg en överst i varje form. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 minuter tills fisk och sås är genomvarmt. Garnering: Skala äggen och äggvita och gula var för sig. Lägg ränder av ägghacket bredvid fisken.Garnera med dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben