Lax på planka.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Plankstek är familjens favorit men denna med lax ligger inte långt efter. Man behöver 4 träplankor för dettta recept.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 påse fryst hollandaisesås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 pkt bladspenat
  • 3 salladslökar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tomater
  • Potatismos
  • 750 g potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av. Mosa potatisen och blanda moset med smör och varm mjölk. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Skär laxen i skivor. Tina såsen och blanda i hackad persilja. Krama vattnet ur den tinade spenaten. Strimla sallaldslökarna. Fräs spenat, salladslök och krossad vitlök ett par minuter i smör. Salta och peppra. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnor och saft. Fyll tomaterna med spenaten.
    2. Sätt ugnen på 225 º. Spritsa eller klicka potatismoset i en ring på varje träplanka. Lägg laxskivorna i mitten och skeda såsen över. Sätt in plankorna i ugnen i 10 minuter. Sätt in de spenatfyllda tomaterna på träplankorna och gratinera i ytterl 10 min. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 22 november 2008

    Åh så gott detta var... Jag gjorde förstås inte exakt som du beskrivit, men i princip. Super duper!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben