Lax på purjobädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept jag hittade i en veckotidning för flera år sedan som jag tycker är väldigt gott och lättlagat.

Ingredienser

  • 2 normalstora purjolökar, strimlade
  • 1 msk smör
  • 100 g kallrökt lax, klippt eller skuren i små bitar
  • 1 dl torrt vitt vin (alt 2 msk pressad citronsaft + 4 msk vatten)
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 portionsbitar lax (skinn och benfri)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar (säkert gott med citronpeppar också)
  • Instruktioner

    1. Fräs den strimlade purjolöken i smöret. Lägg purjon i en ugnssäker form tillsammans med den kallrökta laxen i småbitar. Häll på torrt vitt vin samt grädden. Lägg portionsbitarna av lax ovanpå och krydda dem med salt och peppar. Ställ in formen i 200 grader varm ugn i 15-20 minuter.
    2. Servera med kokt potatis eller ris och en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben