Lax på saltbädd
Serverar:
3 portioner
Fått ett recept av min mormor, då kan det inte misslyckas!
Ingredienser
Laxbit ( t.ex en halv laxsida)
Grovsalt
1 dl crème fraîche
1 dl gräddfil
1 burk röd caviar
Lite klippt dill
Instruktioner
Lägg laxen med skinnsidan upp på ett lager grovsalt i en långpanna. Sätt in den i 250 grader i ca 12-15 minuter.
Rör under tiden ihop crème fraîchen, gräddfilen, caviaren och klippt dill.
Servera med kokt potatis. Klicka ut lite sås på laxen vid serveringen.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!