Lax på saltbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegod laxrätt som alltid har uppskattats när det bjudits på den. Det är så gott så att laxen kanske bara räcker till 2-3 pers.

Ingredienser

  • 4 st frusna laxfilébitar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk fransk senap
  • (ev 1 msk hackad dill)
  • Grovt salt som skall täcka botten av ett stekfat
  • Instruktioner

    1. Låt laxen tina något. Häll ut grovt salt på det fat som laxen skall ugnsstekas på, endast ett tunt lager behövs.
    2. Blanda creme fraiche med senap (efter smak) Ibland hackar jag även i lite dill.
    3. Lägg laxen på fatet och bred över cremefracihe såsen.
    4. OBS! Laxen skall ej saltas eller peppras.
    5. Bakas i ugnen ca 20 min ca 200 grader.
    6. Serveras med potatis, gärna pressad eller potatismos och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben