Lax på sparrisbädd med pepparotssås

Serverar: 4 portioner

En mycket god laxrätt.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2 burkar sparris
  • Hackad persilja (att strö över)
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Häll av spadet på sparrisen. Fördela sparris i botten på en ugnsfast form. Lägg laxskivorna ovanpå.
    2. Smält margarinet till såsen, rör ner vetemjöl, späd med mjölk. Tillsätt pepparrot, chilisås och kryddor. Koka i ca 3 minuter. Häll såsen över fisken.
    3. Gratinera i 225 º ca 20 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med pressad potatisoch gröna ärtor. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ulla_johan 17 november 2008

    Jättegott! Mycket gott med pepparroten! Kan verkligen rekomenderas! Mvh Ulla J

    Nallepuh13 17 november 2008

    TACK för den fina kommentaren!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben