Lax rulader

Serverar: 20 portioner

Små munsbitar som är lätta att åstadkomma. Ändrat i beskrivningen.

Ingredienser

  • 300 g rökt lax, tunt skivad
  • Fyllning
  • 1 knippa dill
  • 2 tsk olja
  • 0,5 msk wasabi, eller riven pepparrot
  • 200 g naturell färskost
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • 0,5 dl sesamfrön, skalade
  • Instruktioner

    1. Mixa dillen till fyllningen. Tillsätt oljan och kör så slätt som möjligt. Blanda ner wasabi, färskost och salt. Placera laxskivorna lite omlott på en bit plastfolie. Bred ett jämnt lager av fyllningen över laxen. Forma en rulle med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen 30 min.
    2. Rosta sesamfröna i torr stekpanna under omrörning tills de fått lite färg.
    3. Ta rullen ur frysen. Ta av plastfolien och rulla laxen i sesamfrö. Skär den i drygt centimetertjocka skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben