Lax Strindberg

Serverar: 4 portioner

Biff Strindberg är ju en av klassikerna. Här får du en variation med lax som är lätt att laga och blir jättegod. Kanske en ny klassiker?

Ingredienser

  • 600 g norsk laxfilé, utan skinn och ben
  • 2 msk dijonsenap eller annan stark senap
  • 2 msk senap, grov
  • 1 äggula
  • 1 msk maizena
  • Vinägrett
  • 0,75 dl balsamvinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Servera
  • Potatispuré
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. Blanda senap, äggula, maizenamjöl och fint hackad gul lök i en bunke.
    2. Lägg fyra bitar lax i en smord ugnsfast form. Fördela senapsblandningen ovanpå laxen.
    3. Baka i 200 grader i ca 12 min.
    4. Servera med potatispuré och kokt broccoli.
    5. Servera balsamvinägretten vid sidan av eller häll den i formen innan du sätter in den i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Carroo83 14 maj 2012

    Mycket god, denna rätt har blivit en klassiker i vårt hem! Snabbt, enkelt och som sagt mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben