Lax Stroganoff

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt att laga och inget fett behövs. Mycket gott!

Ingredienser

  • 350-400 g skinn- och benfri lax
  • 2 dl crème fraiche 34%
  • 2½ dl mellangrädde
  • 3 tsk dijonsenap
  • ½-1 dl hackad dill
  • 1 dl vatten
  • 3 msk hummerfond
  • ½-1 tsk salt
  • 50 g röd caviar av stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Tärna laxen i stora tärningar. Blanda crème fraiche, grädde, senap, hummerfond, dill och vatten.
    2. Häll i en kastrull eller i en stekpanna med höga kanter. Koka upp. Lägg i laxtärningarna. Småkoka 10-15 minuter. Smaka av med salt.
    3. Lägg i caviaren precis innan servering (annars blir romkornen kokta).
    4. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    Kajac 15 september 2009

    Tack för ett suveränt recept! Jag bytte ut grädden och creme fraichen till magrare alternativ, för att få rätten viktväktar-vänlig. Men det blev jättegott även då. // Karin

    wallst 29 september 2009

    Jättegott recept, la till purjolök, kryddade lite extra med citronpeppar, citronsaft och lite farin. Hade pressad potatis till och en avocadosallad. Kommer att göra denna rätt många gånger.

    Lewiz 6 oktober 2009

    Det var jätte gott! till och med min son tyckte om det.

    hp67 5 november 2009

    Jätte gott recept. Kommer att laga till det fler gånger.

    mkbe 24 november 2009

    Jättegod och enkel att göra. Skickar detta recept just nu till en kompis som är vegetarian men äter fisk, det passar henne perfekt. Jag ger dig 4,5 i betyg.

    Heisjo 19 december 2009

    Toppengott Passar utmärkt till både stora och små! gröna ärtor passar jättebra till!

    knottis 19 januari 2010

    Mmmmm.... Jättegott! Jag hade kunnat äta upp hela grytan själv men så kan man ju inte göra mot resten av familjen! Plus för mycket sås.

    wallst 11 juni 2010

    Kanongott recept, bockar och bugar!

    Hanah 8 augusti 2010

    Jättegott tyckte alla i familjen! Vi brukar äta detta med ris till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben