lax tartar

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En god förrätt till vilket festlig tillfälle som helst.

Ingredienser

  • 200 g laxfilé (frusen och tinad)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm socker
  • 0,5 krm malen vitpeppar
  • 100 g rökt lax, finhackad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 tsk kapris, finhackad
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • 1 tsk pepparrot, finriven
  • 1 msk konjak
  • Instruktioner

    Hacka den råa laxen fint och blanda med saltet, sockret och pepparn. Låt den marineras ca 1 timme i kylen innan den blandas med de övriga ingredienserna. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Låt blandningen stå någon timme så att smakerna blandas. Servera på smörstekt toast och garnera med dillvippor och körsbärstomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben