Lax under kaviartäcke

Serverar: 4 portioner

En av mina favoriter.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tub kaviar
  • 1 knippe gräslök
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 påse fryst broccolibuketter
  • Instruktioner

    1. Lägg lax och broccoli i en ugnssäker form, salta och peppra laxen. Sätt in formen i ugnen i 225°C och låt den stå ca 20 min.
    2. Blanda crème fraiche med 1/2 dl kaviar och 1/2 dl finklippt gräslök. Smaka av med kryddorna. Bred crème fraicheblandningen över laxen. Sätt in formen i ugnen ytterligare 5 min.
    3. Servera laxen med kokt pressad potatis.
    4. Såsen är försvinnande god, ett tips är att göra lite mer....

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dolores 24 april 2008

    Har blivit en av mina favoriter också ! Det här hoppas jag fler provar. LÄTTLAGAT.

    bjuranna 5 oktober 2008

    Jag tyckte den var helt okej. Spännande smaker. Gick fort att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben