Lax under örttäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En jättegod bjudrätt!

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé (fryst, tinad går bra)
  • 200 g skalade räkor
  • 50 g pinjenötter
  • ½ kruka färsk koriander, basilika el. persilja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk pressad citron + 2 tsk
  • 1 tsk salt + ½ tsk
  • 1 krm svartpeppar + ½-1 krm
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. Lägg räkorna ovanpå. Stöt pinjenötter och örtkryddan i en mortel (jag brukar använda basilika då jag tycker det är godast). Blanda med smör, 1 tsk pressad citron, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en bredbar röra. Lägg en klick av röran på varje laxfilé, ovanpå räkorna. Stek mitt i ugnen i 15-20 min. Blanda gräddfil, den större mängden citronsaft och den mindre mängden salt och peppar till en sås. Servera laxen med gräddfilssåsen och kokt, gärna pressad, potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben