Lax under västenbottenosttäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel men mycket god

Ingredienser

  • 800 g lax
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mellangrädde
  • 300 g riven västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfilen i en ungssäker form, salta och peppra. Häll över grädden så den täcker fisken, strö över osten. Sätt in i ugnen 200 grader i ca 30 minuter eller tills fisken är genomstekt.
    2. Servera med kokt potatis och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fahannan 2 oktober 2008

    Tack för detta recept! Min variant blev med 4 st färdiga laxbitar, citronpeppar istället för cayennepeppar. Varm broccoli till är supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben