Laxbakelse
Serverar:
8 portioner
Tid:
15 minuter
Mycket gott som tilltugg nu till påskfesten.
Ingredienser
12 skivor ljust, mjukt bröd
2 dl skagenröra, eller vad du tycker om bäst
0,5 dl lätt creme fraice eller gräddfil
4 msk hackad dill
4 skivor kallrökt lax eller gravad lax
lime el citronskal, rivet
Dillkvistar
Instruktioner
Ta ut 12 stora eller 24 små rundlar av brödet, med ett glas.
Bred ut 2/3 av röran på 8 stora el 16 små rundlar.
Lägg ihop dom 2 o 2 o täck med resten av rundlarna tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
Bred creme fraiche el gräddfilet runt kanterna på bakelserna.
Tryck fast dill så att de kanten blir fin och grön fördela sen resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax citrusskal och dillen.
Liknande recept
Laxbakelse med hjortron
5
8
1
Laxbakelse med sesamfrön, quinoa och citronyoghurt
4
Trendig laxbakelse
4
4
1
Räk- och laxbakelse
4.8
4
3
Laxbakelse
3
4
Laxbakelse
20 min
6
Laxbakelse med lyxig hummersås
20 min
8
1
Laxbakelser med hummersås
5
6-8
1
Laxbakelse med dill och gurksås
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!