Laxbakelse

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket gott som tilltugg nu till påskfesten.

Ingredienser

  • 12 skivor ljust, mjukt bröd
  • 2 dl skagenröra, eller vad du tycker om bäst
  • 0,5 dl lätt creme fraice eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
  • 4 skivor kallrökt lax eller gravad lax
  • lime el citronskal, rivet
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Ta ut 12 stora eller 24 små rundlar av brödet, med ett glas.
    2. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora el 16 små rundlar.
    3. Lägg ihop dom 2 o 2 o täck med resten av rundlarna tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
    4. Bred creme fraiche el gräddfilet runt kanterna på bakelserna.
    5. Tryck fast dill så att de kanten blir fin och grön fördela sen resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax citrusskal och dillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben