Trendig laxbakelse

Serverar: 4 portioner

Toppa med avokadoskivor, röd- och svart stenbitsrom, räkor och dill

Ingredienser

  • 12 skivor formfranska
  • 1 pkt (200 g) Phiadelphia färskost
  • ¾ dl citronmajonnäs
  • Citronrasp från en halv citron
  • Salt
  • Peppar
  • 8 skivor rökt lax
  • 1 avocado
  • 1 chili, finhackad
  • 1 burk (80 g) Abba Caviar Svart Stenbitsrom
  • 1 burk (80 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 8 st räkor
  • Dekoration
  • 8 räkor
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Tryck ut rundlar ca 5 cm, med hjälp av ett glas, ur brödskivorna. Blanda färskost, majonnäs, citronraps och chili. Smaka av med salt och peppar.
    2. Bred en del av blandningen på bröden och lägg ihop den 3 och tre. Bred resterande kräm runt om.
    3. Lägg två skivor lax omlott på varje bakelse. Skala och skiva avokadon och droppa på lite citronsaft (för att avokadon inte ska mörkna). Lägg avokadoskivorna på toppen av bakelsen och fördela den svarta och den röda caviaren på varje bakelse.
    4. Dekorera med räkor och en kvist dill.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingelasa 23 juni 2010

    Detta ser gott ut

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben