Trendigaste kryddsmöret

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Imponera på gästerna genom att byta ut det klassiska kryddsmöret mot en spännande 2.0-variant . Genom att använda toppkockarnas miljösmarta knep nyttjar du mer av styckdetaljen. Varsågod- kryddfettet med extra allt!

Ingredienser

  • 140 g fettkappa från rapsgris
  • 60 g smör
  • Smaksättning
  • Citron-zest från två citroner, ekologiska, tvättade
  • 2 klyftor vitlök
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • TIPS: Prova rubben på någon av Scan Svensk Rapsgris grilldetaljer och du kommer att få en mycket saftigare och godare smakupplevelse
  • Ytterfilé
  • Pluma
  • Kotlettracks
  • Karré
  • Instruktioner

    Smält den rena fett kappan i en stekpanna på medelvärme tills så mycket som möjligt av fett är flytande. Bryn smöret till 158-160 grader och vänd ner hälften av vitlöken. Blanda samman rapsgrisfettet med smöret och låt svala. Tillsätt citron-zesten samt resterande vitlök och timjan. Smaksätt med salt och peppar efter behag. Forma till en rulle och lägg in i frysen till användning. Riv eller skiva över det nygrillade köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    boz1965 16 augusti 2015

    Nä, det var inte gott alls.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben