Laxbakelse med dill och gurksås

Serverar: 4 portioner

En perfekt förrätt.

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd
  • 100 g krämig färskost, t ex philadelphiaost
  • 200 g skivad gravad lax
  • ½ dl hackad dill
  • Sås
  • 5 cm gurka
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • Garnering
  • Citron
  • Salladsblad
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet. Bred på färskost och lägg lax så att det täcker brödskivorna, spar 4 fina remsor till garnering. Skär bord det som sticker ut utanför brödet. Strö över hackad dill. Rulla samman brödet från kortsidan och rulla in i folie. Låt stå kallt minst 30 minuter.
    2. Sås: Mixa ingredienserna till såsen. Ta ut rullarna ur kylen. Dela dem mitt itu och svep den resterande laxen runt varje rulle. Ställ dem på högkant och servera med såsen, några salladsblad och citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben