Laxbakelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Alltid lika uppskattad förrätt

Ingredienser

  • 250 g kokt skinn och benfri laxfilé
  • 120 g räkor, skalade
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 ask crème bonjour cheddar, 200 g
  • 2½ tsk citronjuice
  • 1/3 krm svartpeppar, malen
  • 12 rundlar kantfritt vitt bröd ca 7 cm i diameter
  • ½ dl dill, finhackad
  • ½ dl persilja, finhackad
  • ½ dl gräslök, finskuren
  • 50 g rökt lax i skivor
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Mosa den kokta laxen. Tag undan 12 -15 räkor och hacka resten. Rör ihop mosad lax, räkor och lök med ¾- delar av färskosten. Smaksätt med citronjuice.
    2. Varva bröd och laxröra. Bred resten av färskosten runtom bakelserna och låt dem gärna stå övertäckta i kylen ett par timmar.
    3. Blanda örterna och lägg på en tallrik. Rulla bakelserna i örterna.
    4. Toppa med en skiva rökt lax, några räkor och en dillvippa. Servera laxbakelsen med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben