Laxbakelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Åh så gott!

Ingredienser

  • 8 skivor toastbröd (typ jättefranska)
  • 20 skivor gravad lax
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 250 g skalade räkor
  • 1 rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Citronpeppar
  • Dillkvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar. Hacka räkorna grovt och löken fint. Blanda. Låt stå i kylen under natten.
    2. Stansa ut eller skär en rund form av varje brödskiva. Skiva gurkan tunt (osthyvel är ett tips) och täck bottenskivan. Lägg på räkröra och lägg en brödskiva ovanpå. Repetera med gurkan och räkröran. Klä in det hela med laxskivor. Använd tandpetare om det behövs för att hålla dem på plats. Skär citronen i klyftor och garnera varje bakelse med en klyfta och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben